12 ani de SMURD în Județul Hunedoara. Acțiuni comune ale paramedicilor la Petrila

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Hunedoara (SMURD) a împlinit 12 ani de existență în Județul Hunedoara. Dacă în 2005 au fost date în folosinţă trei module SMURD, unul la Petroşani, Hunedoara şi Uricani, acum la nivelul judeţului există 12 astfel de module.

Pentru a marca acest eveniment paramedicii au organizat mai multe acțiuni de conștientizare a elevilor din școlile hunedorene cu privire la măsurile de prim ajutor pe care le pot oferii în cazul în care sunt implicați în producerea unui eveniment nedorit.

Una dintre aceste acțiuni a avut loc loc și la Petrila, la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși”, unde elevi ai acestui liceu au participat la exercițiile demonstrative oferite de paramedici, o lecție deschisă de care au putut beneficia toți cei prezenți, invitați fiind și edilii orașului Petrila.

„Astfel de acțiuni sunt binevenite pentru conștientizarea populației cu privire la măsurile de prim ajutor pe care le pot oferii în cazul producerii unui accident. Cu atât mai mult atunci când acestea sunt prezentate în școli, așa cum este și aceasta de la Colegiul Tehnic din orașul nostru și chiar le-am adresat invitația pentru o astfel de acțiune pe care să o facem la Primăria Orașului Petrila. Petrila se bucură de existența unui modul SMURD pe care chiar anul trecut am reușit să îl modernizăm și care funcționează în incinta spitalului din oraș. Tocmai de aceea prezența mea aici și a domnului viceprimar pentru a transmite tuturor paramenicilor hunedoreni mesajul nostru de „La Mulți Ani” și la cât mai puține evenimente nedorite”, a spus primarul Vasile Jurca.

Elevii prezenți la eveniment au fost foarte receptivi la explicațiile paramedicilor, acțiunea fiind interactivă s-a bucurat de concursul acestora pe tot parcursul prezentării.

„Astăzi sunt 12 ani de activitate a serviciului SMURD în județul Hunedoara. Acționăm cu 12 echipaje la această oră plus o mașină de terapie intensivă care este superioară ambulanțelor B2. În toate orașele din județul Hunedoara se organizează aceste acțiuni comune ale paramedicilor SMURD prin care am ales să marcăm aniversarea noastră. Aici la Petrila am încercat să prezentăm noțiuni minime de bază, fiind un simplu salvator pe drum să putem acorda primul ajutor persoanelor aflate în dificultate. Scopul acestor acțiuni este de a învăța cât mai multă lume să acorde primul ajutor unei persoane, fără a avea tehnică și pregătire medicală”, a declarat Petre Evesc, coordonator SMURD Vulcan.

[slideshow_deploy id=’13837′]



(Următoarea știre) »