Festivalul ”Fii star în țara ta !” transformă Vulcanul în Capitala muzicii românești

afis star in tara taPeste mai puțin de o lună, după Paște, la Vulcan se va da startul unei noi ediții a apreciatului festival muzical ”Fii star în țara ta !”

Inițiat în anul 2014 de către omul de afaceri Cătălin Țugulea din Vulcan, acest festival al talentelor a devenit, în scurt timp, un punct de reper pe harta cultural-artistică a României, datorită interesului din ce în ce mai mare care au transformat acest proiect dintr-unul local într-unul de interes regional și, mai apoi, național.

Ideea organizării unui astfel de festival atistic i-a fost ispirată lui Cătălin Țugulea de către fiica sa, de 11 ani, Monica, o deja cunoscută solistă de muzică populară care, de mai bine de 4 ani, cucerește spectatorii la diverse concursuri și festivaluri din țară și chiar din străinătate – numai în ultimul an aceasta susținând numeroase recitaluri în Franța, Germania sau Elveția. Palmaresul acesteia este, de asemenea, unul impresionant, cumulând numeroase premii I si cucerirea de mari trofee ale concursurilor si festivalurilor la care a participat sub îndrumarea prof. Aurora Istrate. Mai nou, Monica Tugulea cântă și la nai, ntr-un fel care ”îți taie rãsuflarea”, vorba unui admirator înfocat al talentatei fetite, iar pasiunea și talentul pe această latură îi sunt cultivate și modelate de prof. Tiberiu Coconet, dar și de un specialist profesor doctor în muzică de la Tg. Jiu.

star2Monica Țugulea este cea care și-a inspirat tatăl să se „înhame” la dificila dar, în același timp, plăcuta misiune a organizării unui festival national cu titlul „Fii star în tara ta”, fstival care a ajuns la a IV-a editie si a început să ridice probleme de… notorietate. O dovadă este chiar numărul participanților, care a crescut nebănuit de mult de la o ediție la alta. Chiar și așa, după cum mărturisește Cătălin Țugulea, fiica sa nu a avut ocazia de a putea concura pe scena acestui festival, cu toate că a susținut apreciate reprezentații artistice la fiecare din cele trei ediții de până acum.

 

 

Cãtãlin Tugulea a legat de-a lungul timpului prietenii cu nume mari din lumea artistică, o dovadã în acest sens a fost aducerea la Petroșani, a apreciatei trupe IRIS. În deschiderea concertului acestora a evoluat chiar Monica Tugulea alãturi de Eva & Cornel Bot si Tudorel Sima.

„Am fost inspirat de fiica mea si acum am ajuns la a IV-a editie a acestui festival. Nu a fost usor, pentru cã în general un festival implicã foarte multã muncã pe paliere diferite, nu doar cele artistice, ci si de promovare, de sustinere, juriu de specialitate, chestiuni administrative etc. Am reusit si, de la o editie la alta, Festivalul „Fii star în tara ta” a crescut. Dacã la prima editie au fost 10 concurenti din trei judete, la a III-a editie au fost 180 de concurenti din 8 judete, iar la aceastã editie, a IV-a, din 28-30 aprilie 2017, cu sigurantã vor fi mult mai multi. Înscrierile au început din luna ianuarie, percepandu-se doar o taxa modica de sustinere artist. Festivalul se va desfãsura timp de trei zile, pe categorii de vârstã, în sala Clubului IMAX din Vulcan, si trebuie sã aibã tinuta adecvatã unui festival national, ceea ce nu este lucru usor, de aceea am început pregãtirile din timp, iar promovarea am pornit-o chiar de la începutul anului (https://www.facebook.com/events/1233730060048329/ )” – a decarat Cãtãlin Tugulea, organizatorul festivalului.

star3

Și pentru ediția din acest an, festivalul de la Vulcan are mai multe sectiuni și categorii de vârstă, cum ar fi:

-secțiunea muzică folclorică și populară, cu categoriile aferente de vârstă;

-secțiunea muzica instrumentală, cu categoriile aferente de vârstă;

– secțiunea muzică ușoară, cu categoriile aferente de vârstă;

– secțiunea de ansambluri folclorice și duete;

-secțiunea de dans folcloric și modern, cu categoriile aferente de vârstă;

-secțiunea de muzică folk.

Organizatorii mai spun că, probabil, sala în care urmează să fie găzduite, timp de trei zile, recitalurile concurenților, va fi neîncãpãtoare, chiar dacă gazdele fac pregătiri speciale pentru acest eveniment. Cătălin Țugulea promite și surprize, dar și diplome și trofee pentru tate secțiunile de concurs. Tot el ne-a dezvăluit că, la finalul evenimentului, va avea loc și o mare paradă a participanților, pe străzile din municipiul Vulcan.

Cu alte informații despre acest eveniment care transformă Vulcanul într-o veitabilă Capitală a muzicii vom reveni și în edițiile noastre viitoare.

star1

[slideshow_deploy id=’19661′]