”Ziua Veteranilor Unității” sărbătorită de jandarmii hunedoreni

jandarmi1Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara a organizat, în data de 31 martie 2017, „ZIUA VETERANILOR UNITĂŢII”.

La eveniment au răspuns „prezent” un veteran de război jandarm şi peste 30 de cadre militare în rezervă şi în retragere, care şi-au desfăşurat activitatea în I.J.J. Hunedoara. Veteranul de război prezent la această manifestare a împlinit în data de 15 martie 2017, venerabila vârstă de 100 ani.

Manifestarea a cuprins un ceremonial militar, precum și exerciții demonstrative desfășurate la sediul unității, din municipiul Deva. Participanții la această manifestare au fost primiți de colegii în activitate și au primit diplome aniversare.

Organizarea întâlnirii între generaţiile de jandarmi a oferit posibilitatea veteranului de război şi cadrelor militare în rezervă și retragere să rememoreze faptele de arme şi atmosfera din perioada carierei militare. Ca întotdeauna, aceaste evocări au un puternic caracter emoţional, recepţionat mai ales de noua generaţie de jandarmi.

jandarmi2