Au scăpat de controlul  judiciar

Cei doi tineri urmăriți ca în filmele de acțiune nu mai au nici un drept restricționat. Vor fi cercetați în continuare pentru contrabandă cu țigări.

Polițiștii rutieri din Petroșani aveau să facă o captură de țigări de contrabandă cu o valoare de peste 30 de mii de lei, dar pentru a-i prinde pe suspecți a fost nevoie să-i urmărească până într-o localitate învecinată. Totul se întâmpla la finele anului trecut după un control de rutină în trafic. Polițiștii l-au oprit pe suspectul de contrabandă pe centura localității Petroșani și la verificarea mașinii au descoperit mai mulți saci cu haine vechi, iar printre ele și țigările de contrabandă. I-au cerut să-i urmeze la sediul Poliției Petroșani pentru cercetări, însă șoferul a demarat cu viteză și a fost prins după câțiva kilometri, pe o stradă din orașul Petrila.

După percheziționarea amănunțită a mașinii, polițiștii au descoperit că sub sacii de haine vechi se aflau 6 cutii în care erau 301 cartușe de țigări fără banderolă fiscală, în valoare de 30.100 lei. Alături de șofer este cercetată și o tânără de 24 de ani, din Petroșani, iar procurorii au cerut ca amândoi să fie arestați preventiv. Judecătoria Petroșani a decis să-i plaseze sub control judiciar pe durata cercetărilor iar măsura preventivă a expirat. Cum Parchetul nu a cerut prelungirea ei, ce doi suspecți vor fi cercetați în stare de libertate pentru infracțiunea de contrabandă.

[slideshow_deploy id=’27126′]