Pedepse grele pentru membrii unei grupări de proxeneți

Patru tineri au fost trimiși în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat și condamnați la pedepse cu închisoarea cuprinse între

Gruparea se ocupa cu traficul de carne vie și ar fi acţionat inclusiv în Valea Jiului, unde găsea tinere dispuse să se prostitueze peste hotare. Grupul criminal a fost destructurat în urma unui flagrant derulat pe raza municipiului Petroşani. Cei patru suspecți Gheorghe Şalapa, Dumitru-Florin Nimară, Claudiu Ion Cartianu şi Stelian şalapa au actionat în perioada 2010-2015, când au racolat, transportat şi exploatat sexual în Austria, Italia, Germania si Anglia, mai multe tinere, dintre care şi minore. Aceştia au obligat 13 tinere majore şi patru minore să se prostitueze în ţară şi în afară, iar de pe urma lor au obţinut circa 150.000 euro.

Judecătorii l-au condamnat pe Şalapa Bogdan Gheorghe la 3 ani şi 6 luni închisoare, la care au adăugat un spor de 4 ani, iar pedeapsa rezultată a fost de 7 ani şi 6 luni de închisoare. Nimară Dumitru Florin a primit mai multe pedepse urmând ca după contopirea lor să execute 4 ani şi 2 luni închisoare. Un alt membru al grupării, Cartianu Claudiu Ion va executa o pedeapsă rezultantă de 8 ani și jumătate iar Șalapa Stelian a primit 3 ani și 2 luni de închisoare. Instanța a confiscat și sumele de 40.000 euro, 30.000 lei, un pistol marca Reck model PP calibru 9 mm cu incărcător, 250 lire sterline, 540 euro, dar și 25.500 forinţi. Decizia judecătorilor Tribunalului Gorj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

[slideshow_deploy id=’17636′]

 



« (Știre anterioară)