Încă o săptămână de înscrieri pentru Crosul Cetății Regale a Hațegului

Crosul Cetatii Regale a HateguluiÎnscrierile online pentru participarea la Crosul Cetății Regale a Hațegului, susținut de Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului – Universitatea din București, se prelungesc cu încă o săptămână, până pe data de 16 aprilie 2017, ora 24.00. Organizatorii au luat decizia prelungirii perioadei de înscriere ca urmare a numărului mare de solicitări primite până în prezent și pentru a putea veni astfel în sprijinul tuturor celor care doresc să participe la competiție. Formularele de înscriere sunt disponibile online pe www.dragdehateg.org, iar pe pagina de facebook dedicată evenimentului – Crosul Cetății Regale a Hațegului, toți cei interesați pot afla detalii și informații utile privind competiția.

”Acum câțiva ani, mă gândeam în ce mod ar putea fi pus în valoare traseul spre Cetatea Regală a Hațegului și cum am putea face ceva astfel încât să tragem un semnal de alarmă asupra lui și asupra monumentului. Ideea era să nu apelăm la proteste sau alte forme de manifestare cu conotație negativă, ci să găsim o modalitate să îl punem în valoare și să conștientizăm opinia publică. Așa a apărut ideea Crosului Cetății Regale a Hațegului care, iată, a ajuns la a treia ediție. Îi încurajez pe toți cei care iubesc natura și mișcarea să se înscrie și să participe la cros. Mai ales că pot profita și de mica vacanță de 1 Mai astfel încât să își rezerve câteva zile de relaxare în care să participe la cros, dar și să viziteze Geoparcul Dinozaurilor și Țara Hațegului”, afirmă Daniel Barboni, voluntar pentru Geoparc și inițiatorul Crosului Cetății Regale a Hațegului.

”Acest eveniment se identifică întru totul cu valorile Geoparcului și cu programul nostru de voluntariat. Ideea crosului a venit de la primul nostru voluntar, Daniel Barboni, un tânăr membru al comunității locale care dorește să se implice în promovarea și dezvoltarea zonei. Din acest motiv Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, primul geoparc UNESCO din România, administrat de Universitatea din București, susține cu mare plăcere Crosul Cetății Regale a Hațegului. Crosul este cel care deschide și seria evenimentelor și proiectelor realizate cu sprijinul voluntarilor și al comunităților locale ce vor avea loc pe teritoriul Geoparcului în 2017, cum ar fi Săptămâna Europeană a Geoparcurilor, Festivalul Dinozaurilor, Ziua Vulcanilor și multe altele. Prin urmare, vă așteptăm pe 29 aprilie, în Geoparc, la cros, iar apoi la celelalte evenimente ale noastre din această vară”, apreciază Cristian Ciobanu, Administrator Patrimoniu Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, Geoparc Internațional UNESCO – Universitatea din București.

foto_Bogdan Stegarescu

Crosul Cetății Regale a Hațegului este o inițiativă a voluntarilor pentru Geoparc și va avea loc în data de 29 aprilie. Startul va fi dat la ora 10.00, din centrul orașului Hațeg, iar concurenții vor avea de parcurs circa 8 km. Competiția se adresează atât alergătorilor profesioniști cât și celor amatori, cu vârsta de peste 17 ani. Participanții se pot înscrie însă doar la una din cele două probe, iar cei legitimați la un club sportiv, indiferent de disciplina sportivă practicată, pot lua parte doar la competiția destinată profesioniștilor. Câștigătorii fiecărei categorii vor fi recompensați cu premii, iar toți cei care intră în competiție vor primi diplome de participare. Înscrierea și participarea la Crosul Cetății Regale a Hațegului sunt gratuite. Formulare de înscriere la competiție sunt disponibile și la sediul Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, str. Libertății, nr. 9A respectiv în magazinele Adaconi din orașul Hațeg.

Organizarea Crosului Cetății Regale a Hațegului este asigurată de voluntarii și ambasadorii pentru Geoparc, cu sprijinul Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului – Geoparc Internațional UNESCO administrat de Universitatea din București și de Asociaţia Drag de Haţeg, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” Haţeg și Primăria oraşului Haţeg. Sponsorii principali ai evenimentului sunt Adaconi s.r.l.,  Geraico Prodcom s.r.l. și Rolux s.r.l .

Sursa foto: Larisa Duță și Bogdan Stegărescu

[slideshow_deploy id=’13837′]