Campanie de prevenire a violenței în familie desfășurată de polițiștii hunedoreni

campanie aripi frante - CopyPoliția Română, prin Direcția de Ordine Publică și Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, în parteneriat cu Asociația ”Necuvinte”, a lansat, recent, campania “Aripi Frânte”, de prevenire a violenței în familie și de promovare a ordinului de protecție.

Inițiativa se datorează dinamicii modificărilor de punere în aplicare a ordinului de protecție, a necesității promovării drepturilor victimelor femei și copii dar și a faptului că, din analiza comparativă a datelor statistice existente la nivelul I.G.P.R., aferente anilor 2015 și 2016, rezultă că, per total, infracțiunile sesizate din domeniul violenței domestice înregistrează un trend ușor ascendent, fiind în creștere cu 5,7%.

La nivelul județului Hunedoara, campania ”Aripi frânte”, lansată oficial astăzi, va fi derulată în perioada aprilie – decembrie 2017 de polițiști din structurile de prevenire a criminalității și ordine publică, atât în mediul urban cât și rural.

Datele statistice relevă că în județul nostru, diferit față de media națională, trendul este descrescător, totalul infracțiunilor sesizate din domeniul violenței domestice fiind în scădere cu 6,04 procente. Din acest motiv și pentru că demersul preventiv al Poliției Române se derulează la nivel național, activitățile de prevenire vor fi intensificate în cursul anului 2017, pentru a menține starea de fapt actuală.

Campania beneficiază de materiale de suport puse la dispoziție de I.G.P.R. și Asociația ”Necuvinte”, respectiv 12.000 de afișe ce vor fi expuse în toate locurile vizibile pentru potențiale victime (sediile subunităților de poliție, a diferitelor instituții publice, primării, școli,  scări de bloc, unități medicale, dispensare, magazine mixte, asociații de proprietari etc.) și 5.000 de broșuri ce vor fi distribuite în cadrul activităților preventive, a sesiunilor de informare în școli și acțiunilor de instruire a grupului țintă.

Totodată, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiză și Prevenire a Criminalității Hunedoara vor promova, în mediul școlar, pe perioada acestei campanii, și un film documentar cu durată de 30 de minute, realizat în Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou, film care conține patru interviuri cu femei încarcerate pentru infracțiuni de omor în mediul familial.

campanie aripi frante

[slideshow_deploy id=’13837′]