Municipiul Petroșani inclus într-un exercițu național de alarmare

prociv2017Municipiul Petroșani este cuprins într-un exercițiu național de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă intitulat ”Prociv 2017”, care se va desfășura, în perioada 18-21 aprilie 2017.

În cadrul acestui exercițiu, în intervalul orar 10:00 – 15:00, se va executa și o alarmare a populației, instituțiilor publice și operatorlor economici din municipiul Petroșani.

Scenariul exerciţiului: vizează primirea de către I.G.S.U., de la structurile care monitorizează sursele de risc, a unor informări cu privire la iminenţa producerii unor situaţii de protecţie civilă generate de căderea de obiecte din atmosferă şi derularea activităţilor specifice în astfel de situaţii.

Scopul exerciţiului: – testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, modul de acţiune al autorităţilor locale pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei, starea de operativitate a mijloacelor de alarmare, timpul de răspuns (măsurat de la transmiterea mesajului de înştiinţare de către Dispeceratul I.S.U. Judeţean, până la pornirea mijloacelor de alarmare (sirenelor), respectiv transmiterea corectă a semnalului de alarmare acustic ,,Alarmă la dezastreˮ.

  1. Pe timpul exerciţiului vor fi transmise următoarele semnale de alarmare acustice:

– ,,ALARMĂ LA DEZASTRE” – compus din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

– „ÎNCETAREA ALARMEI” – compus dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

2. Mesajele de înştiinţare se transmit în clar, folosindu-se rnarcajul ,,EXERCIŢIU”, la începutul şi sfârşitul mesajului.

SVSU Petroșani atenționează populația municipiului Petroșani asupra acestui eveniment.

[slideshow_deploy id=’20328′]