Procesul dintre Primăria Petroşani şi Romsilva continuă la ICCJ

Primăria Petroșani a pierdut procesul cu Romsilva la Curtea de Apel Alba IuliaDecizia instanței de apel nu este definitivă și va fi atacată cu recurs de juriștii municipalității.

Primăria Petroșani a cerut ca o suprafață de circa 40 de hectare de teren, aflată în proprietatea Romsilva, să-i fie atribuită gratuit pentru proiectul schiabil din Parâng. Terenul solicitat de municipalitatea Petroșani este împădurit și ar urma să fieutilizat pentru construcția instalației de transport pe cablu a turiștilor, dar și pentru pârtiile de schi. Primăria a cerut ca terenul să fie cedat gratuit de Romsilva, dat fiind faptul că este vorba de un proiect derulat într-o stațiune de interes național. Pentru că părțile nu s-au înțeles s-a ajuns la judecată iar municipalitatea a avut câștig de cauză pe fond. La recursul declarat la Înalta Curte de Casație și Justiție de către Romsilva, instanța superioară a returnat dosarul la Curtea de Apel Alba Iulia pentru a fi rejudecat. Magistrații au ajuns la un verdict și au respins ca nefondată acţiunea în contencios administrativ formulată de administrația locală.

”Așteptăm motivarea Curții de Apel, pentru că nu știm ce se spune în ea. După ce o primim o să facem recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, mergem mai departe, nu e finalul”, a declarat Adrian Negoe, secretarul Primărie Petroșani. Romsilva susține că pe unele suprafeţe din cele 43 de hectare se vor amenajadoar pârtiile de legătură, iar expertiza trebuia să stabilească exact suprafaţa totală care trebuie scoasă din fondul forestier, cât şi suprafaţa efectivă afectată de instalţii. Pe de altă parte, soluția Curții de Apel Alba Iulia nu stopează lucrările derulate la domeniul schiabil din Parâng. ”Deocamdată nu ne încurcă această decizie, ne putem derula lucrările propuse”, mai spune Negoe.

[slideshow_deploy id=’27028′]



« (Știre anterioară)