Domnica Ileșoi, veteran de război: “Și la vârsta asta m-aș târî în genunchi și coate să îmi apăr țara și glia românească”

Domnica Ileșoi este singurul veteran de război care a mai rămas în municipiul Petroșani. La cei 89 de ani ai săi, femeia spune că și acum ar pleca la război să își apere țara. Totodată, cu tristețe, Domnica Ileșoi crede că România nu a profitat suficient de resursele sale pentru a progresa.

“Acum, la bătrânețe, e greu că spun că mă simt bine. Puterile mă mai lasă, dar dacă ar fi să o iau de la început, să îmi apăr țara, și la vârsta asta m-aș târî în genunchi și coate să îmi apăr țara și glia românească. O țară care nu are glie, nu e țară și îmi apăr glia strămoșească. Ar trebui să fim mai patrioți, să depunem mai multă muncă și să facem din România noastră o țară prosperă. Trebuie să avem curaj și să luptăm pentru țară, că natura a foarte darnică cu noi. Avem foarte multă inteligență în România, ar trebui să progresăm”,  a spus Domnica Ileșoi, singurul veteran de război din municipiul Petroșani.

 

Administrația locală de la Petroșani a premiat-o și în acest an pe singura femeie veteran de război care mai este în viață. Totodată, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a subliniat importanța conviețuirii cu celelalte popoare, în contextul globalizării.

 

“Vremea nu iartă pe nimeni. Mă bucur că doamna este aici, la Primărie, optimistă. Doamna Ileșoi e un exemplu viu a faptului că omul poate să treacă peste foarte multe greutăți și că în zilele noastre nu este cel mai rău, dacă ne uităm în istorie. Astăzi sunt valori și principii care rămân valabile și care rămân importante, iar generația doamnei a avut foarte mult de suferit. Credința în Dumnezeu și dragostea față de țară și valorile naționale au făcut ca România să existe, iar România va exista și în viitor, însă depinde de noi, de generațiile viitoare de cum vom știi să ne punem în valoare ceea ce avem, inteligență, resurse umane și inteligența de a conviețui cu celelalte țări și cu situațiile care apar”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Doar într-un singur an de zile, doi veterani din municipiul Petroșani au trecut în eternitate.

[slideshow_deploy id=’19661′]