Și minerii se confruntă cu lipsuri

Nu doar energeticienii se confruntă cu lipsuri, ci și minerii. Darius Câmpean, președintele executiv al Sindicatului Muntele susține că minerii au probleme în ceea ce privește lămpile de cap. Un alt sector deficitar este și cel al echipamentului de protecție.

“La  Comisia de Sănătătate și Securitate în Muncă s-a ridicat problema problema echipamentelor de protecție, iar lipsurile sunt atât pe parte energetică, dar mai ales pe parte minieră știut fiind că în mină nu se poate intra decât cu echipament autorizat. Sunt probleme cu cizmele de protecție, cu salopetele și lămpile de cap știut fiind că minerii au nevoie de lumină pentru a da huila necesară producerii energiei în cele două termocentrale. Sperăm să se și găsească soluții, însă este o problemă că nu mai vine nimeni la licitații având în vedere faptul că acești furnizori de echipamente nu au fost plătiți”,  a declarat Darius Câmpean, președintele executiv al Sindicatului Muntele.

Situația este mai complexă în ceea ce privește echipamentul de protecție al lucrătorilor din subteran. Acesta trebuie să respecte anumite norme, nefiind posibilă intrarea în subteran cu orice fel de îmbrăcăminte. Din cauza mediului se poate declanșa un arc electric, lucru care ar putea fi fatal.

“Sunt restanțe în acordarea echipamentului pe partea minieră de mai bine de un an de zile. În mină se intră numai cu echipament autorizat, oamenii au recurs la peticirea salopetelor și lipirea cizmelor. Eu recurs la recondiționarea echipamentului, dat fiind faptul că la noi se intră doar cu echipament autorizat”, a mai subliniat sursa citată.

[slideshow_deploy id=’20328′]



(Următoarea știre) »