Traficanți reținuți de polițiștii hunedoreni

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi în urma unei acţiuni a polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Hunedoara, într-un caz de infracţionalitate economico-financiară cu ramificaţii internaţionale.

Potrivit anchetatorilor, au efectuate 9 percheziții domiciliare pe raza localităţilor Hunedoara şi Călan la suspecții cu vârste cuprinse între 22 şi 45 de ani. Aceștia sunt cercetaţi pentru infracțiunile de spălare de bani, folosirea la autoritatea vamală a documentelor comerciale, care se referă la alte mărfuri decât cele prezentate, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

”În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada 2016-2017, cei cinci au efectuat mai multe transporturi de materiale de construcții  spre Marea Britanie, în care erau disimulate cantității importante de țigarete. Transporturile erau efectuate prin intermediul unor  societății comerciale de profil, prin inducerea în eroare a acestora cu privire la conținutul transportului și prin întocmirea de documente de însoțire false.  Pentru probarea activității infracționale a suspecților, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, poliţiştii români au beneficiat de sprijinul autorităților britanice, în cauză fiind indisponibilizată cantitatea de 830.000 de țigarete.

        Sumele obținute ilicit în Marea Britanie erau introduse în circuitul licit prin achiziționarea de autoturisme second-hand din această țară și comercializarea lor în România, precum și prin investiții în bunuri imobiliare”, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

Toți cei cinci suspecți vor fi duși în fața judecătorilor pentru emiterea mandatelor de arestare, iar poliţiştii hunedoreni continuă cercetările în acest caz, în cooperare cu autorităţile judiciare britanice, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor cinci.

[slideshow_deploy id=’27126′]



(Următoarea știre) »