DGA Hunedoara-percheziții în Alba

Ancheta este derulată de DGA şi sunt vizați un polițist şi un pădurar. Procurorii spun că omul legii a divulgat informații secrete. Astfel, MATEI VASILE MARIUS (pădurar în cadrul Ocolului Sivic Horia Apuseni S.R.L.) este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului.  LAZEA DAN (agent de poliție în cadrul I.P.J. Alba) este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de divulgare de informații ce nu sunt destinate publicității și favorizarea făptuitorului.

„În cauză, la data de 25 mai 2017 au fost efectuate un număr de 6 percheziții pe raza județului Alba, efectuate de către lucrători din cadrul D.G.A. — Serviciile Județene Alba, Sibiu, Hunedoara și Mureș, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă, înscrisuri, precum și suma de 407.700 lei.

În fapt, s-a reținut că în perioada decembrie 2016 — aprilie 2017 lucrătorul silvic, prin neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, a permis sustragerea de material lemnos din cantonul ce îi era repartizat, fără a lua măsuri de constatare a unor contravenții și infracțiuni silvice comise de mai multe persoane, împiedicând prin acțiunile sale efectuarea cercetărilor cu privire la acestea.

Totodată, s-a stabilit că lucrătorul de poliție a divulgat date nedestinate publicității privind efectuarea de controale pe linie silvică de către alți lucrători de poliție și organe silvice împiedicând prin acțiunile sale efectuarea cercetărilor cu privire la persoanele bănuite de furt și tăiere ilegală de arbori”, susțin anchetatorii.

Investigațiile au fost efectuate cu sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul D.G.A. — Serviciul Județean Anticorupție Alba.

[slideshow_deploy id=’13835′]