A venit vara, au revenit cozile de la pașapoarte

Un nou an, aceleași probleme la biroul de pașapoarte de la Petroșani. Locuitorii din Valea Jiului au luat cu asalt, din nou, serviciul de pasapoarte deschis la Petrosani. Institutia Prefectului a luat decizia de a înfiinta un birou temporar pentru eliberarea pasapoartelor pentru persoanele care nu au posibilitatea de a se deplasa la Deva.

Numai cã biroul de la Petrosani a fost luat cu asalt de sute de persoane. Oamenii vin și așteaptă ai bine de 30 de ore pentru a-si întocmi acest document. Prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely, susține că biroul a fost deschis pentru locuitorii din Valea Jiului care au probleme sociale.

“Punctul de lucru de la Petroșani s-a deschis pentru persoane cu probleme sociale, nu pentru tot poporul din Valea Jiului. Așa a fost gândit atunci. Și la Deva am foarte puțin personal, în momentul în care mai rup și pe Valea Jiului pentru mine înseamnă o îngreunare suplimentară a activității. Altceva mai bun de atât nu pot să fac”, a declarat Fabius Kiszely, prefectul județului Hunedoara.

Cei de la prefecturã subliniazã cã punctul de lucru de la Petrosani a fost înfiintat pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate. Pusi la zid, în fata unui sistem prost gândit, oamenii care depind de acest document sunt nevoiti ca în fiecare sãptãmânã sã stea de miercuri pânã joi în continuu la coadã pentru a nu pierde locul. Problema eliberãrii si schimbãrii pasapoartelor, este una foarte mare acum, în lunile de varã deoarece mare parte din persoanele aflate în aceastã situtie vin din strãinãtate în tarã si se lovesc de acest sistem prost gândit.