Vreme DEOSEBIT DE CALDĂ de joi, dar și FURTUNI și CĂDERI DE GRINDINĂ. PROGNOZA METEO pe următoarele două zile

Începând de joi, vremea devine deosebit de caldă, spun meteorologii, dar apar şi fenomene asociate instabilităţii atmosferice, nu doar furtuni, ci şi căderi de grindină.
Joi, în nordul, centrul şi nord-estul ţării şi în zonele montane şi submontane vremea va fi în general instabilă, vor fi înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice.
În sud şi în sud-vest, va fi o vreme deosebit de caldă, iar fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii restrânse după-amiaza şi cu caracter local seara, cu precădere în Dobrogea şi jumătatea de est a Munteniei.
Izolat va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, în special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22-23 de grade în extremitatea de nord a ţării şi 33-34 de grade în cea de sud-vest.
La munte vremea va fi în general instabilă şi, îndeosebi în cursul zilei şi la începutul nopţii, vor fi înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice. Izolat va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, în special asociat averselor. Valorile termice vor marca o creştere uşoară faţă de ieri.
La mare, vremea în general frumoasă la începutul zilei va deveni, treptat, uşor instabilă. În special după-amiaza şi în prima parte a nopţii vor fi condiţii de averse în general slabe, descărcări electrice şi grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecãtoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 28 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 19 şi 22 de grade.
VREMEA PE 2 ZILE
Vineri, pe parcursul zilei, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Carpații Meridionali și Occidentali și zona deluroasă aferentă unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată. Începând de seara, însă, instabilitatea atmosferică se va accentua în Nord, în Centru și în Est. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 30 de grade, ușor mai ridicate în sud-vest, 32 de grade la Drobeta Turnu Severin.
Sâmbătă în zonele montane și submontane, dar și în regiunile estice și sud-estice vremea va fi în general instabilă și, mai ales după-amiaza vor fi înnorări temporar accentuate și local averse și descărcări electrice. Vor fi condiții de grindină, iar pe suprafețe mici se pot înregistra cantități de apă mai însemnate.
În restul teritoriului, cerul va fi variabil, astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. iar temperaturile vor fi în creștere. Local, vântul va avea intensificări. Maximele termice, în crestere în sud și sud-vest, se vor încadra între 24 şi 32 de grade, mai ridicate în Banat, Oltenia și sudul Munteniei până la 35 de grade la Drobeta Turnu Severin.
realitatea.net

[slideshow_deploy id=’13835′]