Gunoaiele din județ, la mâna instanței

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, a recunoscut, public, că există probleme în ceea ce privește gestionarea deșeurilor din județ. Săptămâna aceasta, la Curtea de Apel Alba Iulia se judecă o contestație depusă de una dintre firmele respinse la licitație.

“Mult discutata problemă a deșeurilor, problemă care vă pot spune cu mâna de suflet că e în spiritul legii, că noi toți abia așteptăm să fie finalizată licitația mare cu operatorul final. Sunt ridicate pe SEAP și caietele de sarcini pentru cei patru operatori care vor opera colectare deșeurilor pe cele patru zone ale județului. Avem ceva probleme și în data de 12 iulie avem o întâlnire în instanță la Curtea de Apel din Alba Iulia pentru o contestație; contestație care nu anulează contractul și nu va opri derularea proceselor de colectare a deșeurilor pe deponeul de la Bîrcea, derulare care se va face efectiv în sprijinul și în favoarea cetățenilor județului Hunedoara, pentru a evita orice problemă care poate să apară datoprită inclusiv a situației de urgență pe care noi am solicitat-o și am generat-o pentru a rezolva această problemă. Pentru că, nu vă ascund, sunt societăți specializate în contestații, sunt societăți care au la momentul acest în portofoliu 17 contestații care blochează 17 investiții”,  a spus Mircea Bobora, în cadrul ședinței de Consiliu Județean.

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a anulat procedura prin care CJH a atribuit contractul pentru gestionarea serviciului.

[slideshow_deploy id=’36591′]