Romania si Georgia au fost invitate in Six Nations – tineret!

Six Nations Rugby LTD, asociatia care organizeaza traditionalul turneu anual Rugby Six Nations, a trimis recent, catre Romania si Georgia, invitatii formale pentru ca cele doua tari sa se alature intr-un nou turneu, in care sa fie si cele 6 natiuni (Anglia, Franta, Irlanda, Scotia, Tara Galilor si Italia). Conform primelor indicii, acest turneu se va adresa categoriei de varsta U19 sau U20, urmand a se organiza anual, in luna mai, inainte de inceperea Campionatului Mondial U20, informeaza rugby.ro.

​Scopul principal al acestui nou turneu planificat, este, dupa intentiile initiatorilor, dezvoltarea rugby-ului din Romania si Georgia. Six Rugby Nations LTD doreste sa coopereze, in acest sens, cu Rugby Europe, pentru definitivarea detaliilor organizatorice. Beneficiarele principale sunt, fara discutie, Romania si Georgia, dar si Rugby Europe ca asociatie continentala.

​Ramane de vazut care va fi forma finala, mai ales daca ne gandim ca, in acest moment, categoria de varsta distincta U19 nu exista. Posibil insa ca echipele nationale calificate pentru Campionatul Mondial U20 sa alinieze, la startul competitiei la care facem referire, echipe formate din jucatori mai tineri, iar celelalte sa poata juca la nivelul U20.

Competitia va fi coordonata de la Dublin, acolo unde se afla sediul Six Rugby Nations LTD. In acest moment, in paralel cu Six Rugby Nations la seniori, se organizeaza, dupa acelasi calendar, competitii la nivelul U20, dar si la feminin senioare.

sptfm.ro

[slideshow_deploy id=’27028′]