Bozdog vrea să demită conducerea DSP Hunedoara

Cinci direcții sunt în vizorul ministrului Sănătății, Florian Bodog, pe motiv că nu și-au îndeplinit planul la vaccinare. ”Cinci Direcții de Sănătate Publică nu au reușit să își îndeplinească misiunea legală. În cazurile semnalate, rata de vaccinare la nivel județean este sub 50%, un nivel extrem de redus comparativ cu obiectivul asumat. Prin urmare, neîndeplinirea misiunii legale privind realizarea programului național de vaccinare a pus în mișcare o serie de acțiuni și sancțiuni menite să îmbunătățească performanța acestor organisme locale”, precizează MS.

Florian Bodog, a propus schimbarea din funcție a directorilor executivi și a celor care ocupă funcția de directori executivi adjuncți ai Direcțiilor de Sănătate Publică din următoarele județe: Caraș-Severin, Hunedoara, Neamț, Prahova și Ilfov. Propunerea de schimbare a reprezentanților DSP-urilor a fost prezentată premierului Mihai Tudose.

„Vaccinarea împotriva bolilor contagioase și periculoase, ca rujeola, este o prioritate națională. Vaccinul ROR reprezintă o soluție sigură, disponibilă și eficientă pentru a proteja viața și sănătatea copiilor”, se mai arată în comunicatul de presă.

Ministerul Sănătății a publicat miercuri și nota de informare pe care ministrul Florian Bodog i-a prezentat-o premierului Mihai Tudose privind programul național de vaccinare.

Astfel, potrivit raportului, conform datelor CNSCBT, de la debutul epidemiei de rujeolă (februarie 2016) numărul total de cazuri confirmate în România, raportate până la data de 21 iulie 2017, este de 8.246, din care 32 de decese.

[slideshow_deploy id=’24093′]