Canicula impune restricții de circulație

Temperaturile neobișnuit de ridicate impun restricții pe drumurile naționale și autostrăzi. Și traficul rutier din județul Hunedoara este afectat de caniculă, informează CNAIR.

“Astăzi, 03.08.2017, în intervalul orar 12:00 – 20:00, pe drumurile naționale și autostrăzile care tranzitează 15 de judeţe din vestul țării vor fi instituite restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă autorizată > 7,5 tone”, arată informarea CNAIR.

Restricțiile de circulație sunt instituite în baza codului portocaliu de caniculă (se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 și 40 de grade)  emis  de A.N.M. Avertizarea este emisă pentru următoarele județe: Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Arad, Sibiu, Alba, Bihor, Cluj, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Maramureș și Bistrița Năsăud.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere”, mai arată CNAIR.

 

 

[slideshow_deploy id=’27028′]

 

 



« (Știre anterioară)