Controale la Complexul Energetic Hunedoara

Ministrul Energiei, Toma Petcu, ia în calcul demararea unor controale la Complexul Energetic Hunedoara. demnitarul a vorbit de faptul că au existat bani pentru realizarea unor investiții, însă acestea nu au fost făcute.

 

“Avem o serie de informări, le centralizăm pe toate și în momentul în care o să declanșăm controlul o să și anunțăm public. Așteptăm să ne facem o imagine foarte clară, urmând ca un momentul în care declanșăm controlul să anunțăm public și deciziile care se impun”,  a declarat ministrul Energiei, Toma Petcu.

 

În tot acest timp, au demarat lucrările de mentenanță absolut necesare de la termocentrala Mintia.

 

“Am început lucrările de mentenanță minime necesare pentru funcționarea în această perioadă, dar și pentru perioada de iarnă. O să căutăm cele bune variante de finanțare, și după cum știți, finanțările nu se pot face de la bugetul de stat, ci doar din resurse proprii și eu cred că pe un plan pe mai mulți ani de zile putem să găsim resursele financiare pentru aceste retehnologizări, care din păcate, atunci când au existat sumele și puteau fi făcute nu au fost făcute. Trebuie să ne amintim foarte bine ce greșeli am făcut în trecut ca să nu le repetăm”,  a mai spus sursa citată.

Tot timpul a demonstrat că anchetele, fie ele chiar și de natură penală, nu au indicat niciun vinovat. Mai mult dosarele au fost clasate, iar cei care sunt răspunzători de situația de astăzi nu sunt vinovați.

[slideshow_deploy id=’36591′]