Mii de oameni concediați din companiile de stat

Societățile din subordinea Ministerului Energiei au efectuat disponibilizări pe bandă rulantă. În acest caz se regăsește și Complexul Energetic Hunedoara de unde au plecat 800 de persoane în cadrul concedierilor colective.

Complexul Energetic Hunedoara ocupă poziţia a treia, după RAAN și CEO, în clasamentul companiilor de stat care au renunţat la cei mai mulţi salariaţi în 2016.  Complexul Energetic Hunedoara a numărat în jur de 800 de salariaţi în minus pe statele de plată în 2016 faţă de nivelul din 2015, potrivit bilanţurilor depuse de societatea energetică la Finanţe.

“În anul 2016, CEH a implementat un plan de disponibilizare de personal. În temeiul prevederilor HG nr. 586/2016 privind aprobarea alocării unei sume din bugetl asigurărilor pentru șomaj pe anul 2016 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara, începând cu data de 01.10.2016 au fost disponibilizațI 800 de salariați”, arată raportul privind implementarea ordonanței corporatiste, publicat de Ministerul Energiei.

La societatea energetică urmează noi disponibilizări preconizate pentru acest an.

[slideshow_deploy id=’27126′]