În 2017, RECORD de zile libere pentru bugetari. Când va fi următoarea mini-vacanță

Anul 2017 a fost unul plin de mini-vacanțe pentru angajații din instituțiile statului. De fiecare dată când sărbătorile oficiale au picat în preajma weekend-ului, Guvernul a decis să le lege pentru a le oferi mai multe zile libere. Următoarea mini-vacanță va fi între sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie.

Până acum, bugetarii au avut 5 weekenduri prelungite şi asta pentru că 11 dintre cele 14 sărbători legale au picat în cursul săptămânii. Prima vacanţă scurtă a fost în luna ianuarie, cu ocazia Zilei unirii principatelor. Pentru că 24 ianuarie a picat marţi, Guvernul a decretat zi liberă şi luni, pe 23. A urmat o nouă vacanţă, de Paşte, de pe 15 pe 17 aprilie. Două săptămâni mai târziu, Ziua internaţională a muncii a fost prilej pentru un nou week-end prelungit.

Cea mai lungă vacanţă a fost însă în luna iunie, când s-a sărbătorit Ziua Copilului şi Rusaliile. Executivul a stabilit ca 2 iunie să fie, de asemenea zi liberă, pentru ca angajatii să se bucure de 5 zile de vacanţă. Adormirea Maicii Domnului aduce o nouă zi liberă în plus, peste cele stabilite prin lege. Mulţi români se vor întoarce la serviciu abia miercuri, după 4 zile de relaxare.

Tot 4 zile de vacanţă vor fi şi spre finalul anului, când se sărbătorește Sfantul Andrei şi Ziua Naţională, 1 decembrie. Prima şi a doua zi de Crăciun pică luni şi marţi, astfel că şi la finalul anului vor fi 4 zile libere legate.

ziarulunirea.ro

[slideshow_deploy id=’13837′]