Pădurea Colorată – proiect pentru Brădet

Zona Brădet se va transforma în “Pădurea Colorată”. Pe modelul pădurii Dumbrava din satul Poienari, județul Gorj se va schimba aspectul de la Brădet.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, a fost impresionat de modul în care culorile așternute pe trunchiurile copacilor pot schimba aspectul unei păduri, astfel că vrea să realizeze la Petroșani un astfel de proiect. În acest sens, a luat legătura cu artisul Mihai Țopescu, cel care a avut idea de a picta pădurea Dumbrava.

“Vrem să facem la Petroșani, în zona Brădet, “Pădurea Colorată” așa cum există în județul Gorj șI văzând lucrurile acolo am luat legătura cu o asociație șI am început să căutăm detalii despre acest proiect. Suntem la momentul la care putem să spunem că șIila Petroșani vom avea această pădure colorată. Eu cred că va fi un punct de atracție, din punct de vedere turistic, dar șI o mare bucurie pentru copii”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

 

Artisul, Mihai Țopescu, ne-a explicat de unde a pornit această inițiaitivă de a colora trunchiurile copacilor.

“Am fost solicitat pentru acest proiect artistic. La Poienari am avut în vedere șI mesajul social fiind un manifest împotriva tăierii copacilor. Nu mă așteptam la acest impact visual, mediatic care a avut loc după această muncă făcută. Aici, la Petroșani, am fost solicitat să gândesc dacă se poate face, mai ales anul acesta, acest proiect “Pădurea Colorată” sau “Pădurea Paradisului”. Am venit, am văzut spațiul, am văzut parcul, este altfel decât unde am eu. Etse un spațiu de recreere, un spațiu unde lumea are nevoie de liniște, echilibru, de a vedea altceva decât vede în oraș șI intervenția mea în acest parc este destul de grea pentru că trebuie să gândesc pe module. Copacii sunt mult mai mari șI înalțI șI nu este un spațiu unitar, ci sunt repartizațI pe un anumit spațiu șI sunt obligat să gândesc modular tot spațiul”, a spus Mihai Țopescu, artistul care va realiza Pădurea Colorată, în zona Brădet.

 

Inițiatorul proiectului spune că persoanele care vor poposi în pădurea colorată vor învăța să se redescopere. Totodată, aceasta va fi o terapie șI pentru copii.

 

“Va fi o redescoperire a frumosului în natură. Se dorește a se creea un impact visual șI emotițional direct șI tranșant. Acest spațiu paradisiac poate deveni un spațiu al meditației, reflecției șI descoperirii de sine. Omul când ajunge acolo trebuie să se bucure de tot ceea ce este în jurul lui. Copiii vor redescoperi natura. Aș vrea ca lumea să meargă să redescopere natura, să reasculte cântecul păsărilor”, a mai spus artistul.

Lucrările de colorare a trunchiurilor copacilor ar putea începe la sfârșitul acestei luni șI vor dura două zile. În zonă au fost inventariat numărul copacilor, care se ridică la 260.

[slideshow_deploy id=’20328′]



(Următoarea știre) »