Oamenii – prioritatea edililor de la Petrila

Cetățenii sunt în prim-plan pentru edilii de la Petrila. Pe modelul de la Vulcan, și autoritățile locale de la Petrila au câștigat un proiect denumit „Sprijin pregătitor pentru înfiinţare G.A.L. Petrila şi elaborare S.D.L.”

Oraşul Petrila în parteneriat cu Ambient Logistics srl şi Organizaţia Salvaţi Copiii Filiala Hunedoara anunţă începerea proiectului „Sprijin pregătitor pentru înfiinţare G.A.L. Petrila şi elaborare S.D.L.”, proiect care are rolul de a dezvolta localitatea sub responsabilitatea comunității, dar și de a combate sărăcia și discriminarea.

„Obiectivul general al proiectului are în vedere realizarea unui parteneriat public-privat prin care să se atingă obiectivele propuse ulterior prin SDL. Obiectivele noului instrument de dezvoltare teritorială propus de Comisia Europeană pentru perioada de programare 2014-2020 -Dezvoltarea Locală plasată sub Responsabilitatea Comunităţii (DLRC) – sunt combaterea saraciei şi a excluziunii sociale de la nivel urban. Aşadar, obiectivul general vizeaza şi abordarea DLRC mobilizarea şi implicarea comunităţii dezavantajate şi a organizaţiilor locale, de la nivel urban, pentru a face paşii concreţi spre dezvoltarea lor într-un mod mai inteligent, mai durabil şi mai favorabil incluziunii, în concordanţă cu Strategia Europa 2020”, arată autoritățile locale de la Petrila.

Durata de implementare a proiectului este 6 luni în perioada 18.08.2017 – 18.02.2018. Valoarea totala a proiectului este de 222.243,64 lei.

[slideshow_deploy id=’27028′]