Sume de completare și compensatorii pentru disponibilizații de la SNIM

Angajații Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului care își vor pierde locurile de muncă în urmă disponibilizărilor vor beneficia de salarii compensatorii.

Proiectul de Hotarare a Guvernului privind aprobarea alocarii unei sume din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2017 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiaza persoanele disponibilizate de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. este lansat pe site-ul Ministerului Energiei. Documentul prevede acordarea de venituri de completare persoanelor disponibilizate de la SNIMVJ. Începând de luni, 174 de persoane de la societatea de închideri se află în preaviz.

“Se aprobă alocarea sumei de 897 mii lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2017 pentru plata drepturilor prevăzute de art. 7 lit. b) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza Planurilor de disponibilizare, aprobată cu completări prin Legea nr.259/2013, cu modificările și completările ulterioare, de care beneficiaza persoanele disponibilizate de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului -S.A., în baza unui plan de disponibilizare, aprobat potrivit legii”, arată documentul Ministerului Energiei.

Pentru anul 2017, în conformitate cu modificările aprobate și Bugetul de Venituri și Cheltuieli aprobat, au fost prevăzute a fi disponibilizate prin concediere colectivă în trimestrul IV 2017, un număr de 378 persoane, disponibilizările urmând a fi efectuate în două tranșe, în prima etapă – 174 salariați și va avea loc în termen de 90 zile calendaristice de la intrarea în vigoare a actului normativ, estimat – începând cu data de 1 octombrie 2017; în a doua etapă 204 salariați și va avea loc în perioada noiembrie – decembrie 2017.

Prin proiectul de act normativ  se propune aprobarea sumei de 897 mii lei din bugetul asigurărilor pentru șomaj pe anul 2017 ce se va aloca pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului S.A.

[slideshow_deploy id=’20328′]