Pregătiți pentru o iarnă cruntă

Toți factorii din domeniul energie sunt pregătiți pentru o realitate cruntă. Aceasta este poziția ministrlui Energiei, Toma Petcu.

 “Am avut săptămâna trecută, miercuri, o ședință de comandament de iarnă, cu toate că nu suntem în iarnă, un comandament de iarnă pregătitor, cu toate autoritățile, instituțiile și companiile implicate. De asemenea, avem în circuitul de avizare și sunt convins că săptămâna care vine, în ședința de Guvern, vom aproba, pentru prima dată în luna septembrie în ultimii ani de zile, programul de iarnă”, a afirmat, într-o conferință de presă la Alba Iulia, Toma Petcu, ministrul Energiei.

Ministrul susține că programul pentru sezonul de iarnă octombrie 2017 – martie 2018 s-a realizat pe baza unor scenarii sumbre, având și experiența sezonului trecut.

„Am accentuat acest scenariu și l-am făcut mai negativ. În funcție de acest scenariu, am pregătit, spunem noi, toți producătorii de energie electrică, toți producătorii de gaze, transportatorii de energie electrică și de gaze, furnizorii de gaze și de energie electrică pentru această perioadă. Vreau să spun că suntem pregătiți pentru această iarnă cu toate capacitățile să funcționăm atât pe cărbune, pe gaz, pe hidro, pe nuclear, pe eolian, atunci când este cazul. Avem capacitatea să ne producem și să ne asigurăm energia electrică. Din punct de vedere al înmagazinării pe gaze, absolut toate condițiile și toate cantitățile impuse de către ANRE către operatorii privați sau ROMGAZ, care nu este privat, au fost îndeplinite și chiar depășite de acești operatori”, a mai precizat sursa citată.

[slideshow_deploy id=’13837′]



« (Știre anterioară)