Bibliotecarul care a scris istorie, cetățean de onoare al județului Hunedoara

Avram Iancu este începând de astăzi, cetățean de onoare al județului Hunedoara. Propunerea venită din partea consilierul județean, Doinița Bălănesc, a fost aprobată de consilierii județeni.

“Așa cum am aflat deja cu toții din mass-media, sportivul Marius Avram Iancu a reușit anul acesta o nouă performanță demnă de Cartea Recordurilor, străbătând cei 2860 de kilometric ai fluviului Dunărea, în 80 de zile, fără utilizarea costumului de neopren. Astfel, Marius Avram Iancu este singurul om care a reușit o performanță în asemenea condiții, și se numără printre cei trei sportivi din lume care au mai reușit să traverseze înot Dunărea de la izvoarele acesteia din Germania și până la Marea Neagră, în România. După cum știți, anul trecut, Marius Avram Iancu a scris din nou istorie în sportul extrem, înregistrându-și numele pe lista puținilor temerari din lume care au reușit să traverseze înot Canalul Mânecii, între Anglia și Franța”, arată consilierul județean, Doinița Bălănesc, în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Anul trecut, tot consilierul județean Doinița Bălănesc a propus ca blibliotecarului Avram Iancu să i se acorde diploma de excelență pentru reușita sa de a traversa înot Canalul Mânecii.

[slideshow_deploy id=’19661′]