Cum s-a ajuns la datorii enorme la termoficare?

Au beneficiat de căldură, dar nu și-au plătit facturile. Societățile de termoficare din Valea Jiului au intrat în insolvență sau faliment rând pe rând. Sute de abonați ai acestui serviciu au beneficiat de căldură ani de zile, și beneficiază în continuare fără a fi debranșați. Cum s-a ajuns în situația asta? Din cauza atipicului rețelelor de termoficare.

 

“Sunt niște datorii istorice. Acest sistem de distribuție a agentului termic din municipiul Petroșani are o particularitate: nu putem să izolăm rău-platnicii pentru că nu avem posibilitățI tehnice, adică nu putem să oprim câțiva consumatori rău-platnici dintr-un imobil”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

 

În tot acest timp, conducerea CEH speră la o mai bună încasare a facturilor.

“Noi sperăm într-o mai bună încasare a facturilor pe care le vom emite în perioada următoare. Dacă socotelile noastre sunt corecte, nu am încasat la nivelul la care s-a încheiat convenția anul trecut, dar poate se va schimba șI optica pe măsură ce se răcește timpul șI o parte dintre cei care nu și-au plătit datoriile, să îșI plătească datoriile de anul trecut. Anul acesta vom încheia o nouă convenție cu părțile implicate în asigurarea termoficării”, a spus Viorel Stancu, directorul general al CEH.

Sistemul de termoficare din Valea Jiului mai are doar 2.250 de abonaţi casnici în municipiul Petroşani, la care se alătură instituţiile publice din oraşul Vulcan, producătorul de energie termică din zonă, Complexul Energetic Hunedoara, prin termocentrala Paroşeni, fiind pregătit pentru furnizarea căldurii către beneficiari, de la 1 noiembrie.

[slideshow_deploy id=’13835′]



« (Știre anterioară)