Ce se întâmplă cu minerii care nu îndeplinesc condițiile de pensie?

Minerii de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului care nu îndeplinesc condițiile de pensionare în anul 2018 stau în incertitudine.


Sfârșitul anului 2012 a însemnat și o convenție pentru minerii din Valea Jiului. La momentul noiembrie 2012 s-a stabilit faptul că minerii de la Societatea NAțională de Închideri Mine Valea Jiului care nu îndeplineau condițiile de pensionare în anul 2018 (anul închiderii tuturor unităților miniere din cadrul SNIM) urmau a fi transferați la Complexul Energetic Hunedoara. Numai că trecerea timpului a schimbat înțelegerile. Convențiile/protocoalele încheiate de-a lungul timpului au fost încălcate. Puține dintre înțelegerile parafate au fost respectate. Între timp, Complexul Energetic Hunedoara și-a continuat drumul spre dezastru, iar astăzi, la finalul anului 2017, nici nu se pune în discuție preluarea de către CEH a anagajaților de la SNIM care nu îndeplinesc condițiile de pensionare. Chiar și de la CEH oamenii pleacă prin disponibilizare.

Și Complexul Energetic Hunedoara va face disponibilizări până la finalul acestui an. Circa 500 de angajați urmează să își piardă locurile de muncă până în luna decembrie.

[slideshow_deploy id=’24093′]