Şoferii care claxonează în trafic, în mod abuziv, riscă amenzi de până la 800 de lei. Reguli importante pentru folosirea corectă a mijloacelor de avertizare sonoră

Şoferii care claxonează în trafic, în mod abuziv, riscă amenzi de până la 800 de lei. Există câteva reguli importante pentru folosirea corectă a mijloacelor de avertizare sonoră.

Regulamentul Codului rutier impune două reguli importante pentru șoferi, atunci când este vorba despre folosirea claxonului în trafic. Claxonul trebuie folosit de la o distanță minimă de 25 de metri.

„Mijloacele de avertizare sonoră trebuie folosite de la o distanță de cel puțin 25 m față de cei cărora li se adresează, pe o durată de timp care să asigure perceperea semnalului și fără să îi determine pe aceștia la manevre ce pot pune în pericol siguranța circulației”, se arată în regulament.

Şoferilor le este interzis „să folosească în mod abuziv mijloacele de avertizare sonoră”.

Claxonul este un mijloc de avertizare, nu unul de pedepsire, pe care șoferii să-l folosească pentru a-și vărsa nervii imediat după evitarea unui pericol în trafic.

Conform Codului rutier, nerespectarea regulilor de folosire a mijloacelor de avertizare sonoră de către șoferi se poate sancționa cu patru sau cinci puncte-amendă. Adică, în momentul de față, 580 sau 725 de lei amendă.

 realitatea.net

[slideshow_deploy id=’27126′]