Premierul Tudose: Legea pensiilor e gata, ministrul Muncii face estimarea privind necesitățile legate de recalcularea a 5 milioane de dosare

Premierul Mihai Tudose a declarat că Legea pensiilor este gata ca proiect, precizând că, în prezent, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, lucrează la o estimare tehnică privind logistica și perioada de procesare a celor 5 milioane de dosare de pensii.

„Da, este gata. Acum doamna ministru Vasilescu lucrează cu echipa domniei sale la o estimare tehnică, în cât timp se procesează, se pot procesa cele cinci milioane de dosare, ce nevoi tehnice mai sunt, ne mai trebuie calculatoare, ne mai trebuie oameni. Sunt cinci milioane de dosare, nu-și permite nimeni să greșească, altfel o luăm de la capăt, știți, cu greșelile de la recalculare care îngroșau coada, stătea câte un om de două-trei ori la coadă pentru așa ceva”, a declarat Mihai Tudose, luni seara, la Antena 3.

Premierul a explicat că viitoarea lege a pensiilor este bună pentru că prevede „creșterea punctului de pensie, stingerea unor inechități”.

„Va mai dura un pic, cred, până când vine și cu estimarea și cu implementarea, va lua timp. Trebuie să înțeleagă toată lumea că nu poți face o recalculare într-o zi, două sau într-o lună, e vorba de luni de zile”, a afirmat Tudose.

Premierul a precizat că, în ceea ce privește recalcularea pensiilor, a adresat ministrului Muncii rugămintea ca acest proces să înceapă cu dosarele celor mai în vârstă pensionari.

agerpres

[slideshow_deploy id=’27028′]



« (Știre anterioară)