Traficant din Petroşani- închisoare cu suspendare

Rețeaua de traficanți de droguri din care făcea parte și un tânăr de 21 de ani, din Petroșani, a fost destructurată de DIICOT în urma unei sesizări făcute de medicii din Gorj. Aceștia au alertat ofițerii antidrog după ce mai mulţi elevi au ajuns la spital din cauza consumului de substanţe interzise.

Ofițerii BCCO au făcut 20 de percheziţii pe raza judeţelor Gorj, Mehedinţi, Hunedoara şi Bucureşti, iar 12 tineri au fost arestați pentru trafic de droguri. Printre aceștia era și un elev olimpic iar totul a plecat de la o sesizare a medicilor care s-au confruntat cu o avalanșă de intoxicări în rândul elevilor. Nu mai puțin de 25 de copii au ajuns într-o singură săptămână la spital după ce consumaseră etnobotanice achiziționate de la traficanți. Membrii grupării au optat pentru judecarea dosarului în procedură simplificată și instanța a fost îngăduitoare iar pedepsele dictate cu suspendare. Astfel, Constantin Cristian Sporea, Dragoș Voicu, Leonard Vlădulescu și Tiberius Groza zis ”Morsă” au primit trei ani de închisoare cu suspendare și un termen de supraveghere de patru ani.

Florian Turbatu, zis ”Vulturul” și Camiul Ilașcu au primit doi ani de închisoare cu susnepdare. George Mijea, zis ”Șoc” și Cristian Dumitru zis ”Pascolo” au primit un an și cinci luni, respectiv un an și patru luni, tot cu suspendare.

Marian Cazacu, zis „Broască sau Nini” și Tiberiu Mălăncuși, zis „Aburel” au fost condamnați la doi ani și zece luni de închisoare cu suspendare iar Alexandru Udriștoiu, zis ”Coco”, elevul olimpic de la Liceul Teologic au primit doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare. Cosmin Ciuclea a fost condamnat la trei ani și două luni cu suspendare, aceasta fiind cea mai mare pedeapsă primită de către membrii grupării. Decizia instanței din Gorj nu este definitivă și a fost atacată cu apel de către unii inculpați dar și procurori. Dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Craiova iar următorul de termen de judecată este la finele acestei luni.

[slideshow_deploy id=’13837′]



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »