Nu mai vor să lucreze în subteran

Puțini sunt cei care vor să mai lucreze în subteranele Văii Jiului. este declarația ministrului Energiei, Toma Petcu, care apreciază meseria de miner ca fiind cea mai grea. Acesta susține că există posibilitatea ca minerilor să le fie majorate salariile.

“Este o activitate în condiții foarte grele, și sunt puțini cei care mai vor să vină în acest domeniu. Spre ca societatea să se recredibilizeze pe piața de achiziții șI să reușim să cumpărăm toate echipamentele șI materialele necesare”, a spus ministrul Energiei, Toma Petcu.

În funcție de productivitatea muncii, salariile angajaților de la CEH ar putea fi mărite.

“Sunt foarte puțini cei care vor să mai vină în această activitate. Noi am încurajat și am încercat să atragem forță de muncă nouă. O problemă care mi-au spus-o (minerii-n.r.) este faptul că nu mai vor să vină să lucreze în mină. Noi am reușit în acest an să majorăm unele sporuri, pentru că salarizarea nu putem să o mărim doar printr-o decizie a ministerului sau a companiei, pentru că este o companie de stat, se supun legilor în vigoare. Atunci când se fac majorări pentru stat se majorează șI la ei. Am reușit să găsim anumite posibilitățI legale de majorare a unor sporuri care li se aplică. Anul acesta productivitatea muncii va fi mult mai mare față de cea din anul anterior, șI ca atare  o să mergem cu o prognoză de productivitate pe anii viitori mai mare. Pe baza productivității muncii am creat cadrul legal pentru CEO, pentru orele suplimentare șI majorarea bugetului de salarii. Avem cadrul legal o să facem acelașI lucru șI aici, în momentul în care indicatorii ne spun foarte clar că avem o productivitate mai mare a muncii. La sfârșitul anului CEH va avea o productivitate a muncii mult mai mare decât în anii anteriori șI putem să discutăm atunci șI despre majorări de salarii”, a mai spus ministrul.

La câteva zile de la declarația ministrului, salariul directorului general al CEH a fost majorat. Acesta ajunge să câștige circa 18.000 de lei.

[slideshow_deploy id=’36590′]