Deva are nevoie de un om care se ține de promisiuni

   Sunt deputat în Parlamentul României, în urma alegerilor din decembrie 2016. Timp de aproape patru ani am fost directorul Casei Județene de Pensii Hunedoara. Din această postură cunosc extrem de bine situația pensionarilor. Din păcate, pensionarii noștri sunt una dintre cele mai vulnerabile categorii sociale! Iar acest lucru nu este de ieri, de azi.

 

PSD nu i-a uitat însă niciodată pe pensionari! În 2017 au avut loc două majorări de pensii: la 1 ianuarie cu 5.25 % și la 1 iulie, când punctul de pensie a crescut la 1.000 lei. În plus, pensiile sub 2.000 lei sunt scutite de impozit din luna martie. Așadar, am respectat programul de guvernare cu care PSD a câștigat alegerile din 2016.

Mai departe, s-a luat în calcul ca Legea pensiilor să se aplice în două etape: în prima etapă, respectiv anul 2018, va crește punctul de pensie de la 1000 la 1100 lei, din luna iulie, exact cum s-a întâmplat și anul acesta.

În a doua etapă, din 2019, se aplică integral legea, ceea ce presupune corectarea sistemului și recalcularea tuturor pensiilor. Această a doua etapă este un proces de durată, întrucât nu se pot calcula, peste noapte, 5 milioane de pensii. Dar, ca să ne asigurăm că se respectă programul de guvernare, creșterea punctului de pensie la 1100 lei este prevăzută în bugetul de stat pe 2018, banii fiind prinși în buget. În 2020 punctul de pensie ajunge la 1775 lei.

Așadar, așa cum spuneam PSD are grijă de pensionari. Are grijă de oameni! Iar partidul nostru se ține de promisiuni! Deva are nevoie de un om care se ține de promisiuni! Deva are nevoie de un primar care are grijă de oameni. iar acesta este Petru Mărginean! Un om pentru oameni, un om cu care putem să avem grijă de deveni!

Ilie Toma,

Deputat PSD de Hunedoara

[slideshow_deploy id=’27028′]