Mihai Tudose: „Nu vrem ca din două în două săptămâni să trimitem elicoptere pe Valea Jiului”

Premierul României, Mihai Tudose, spune că societatea energetică hunedoreană este parte a strategiei de securitate energetică a României. Declarația a fost făcută la Termocentrala Mintia.

“Trebuie să fie un pilon de bază în strategia de securitate energetică a României. Atâta timp cât coaliția de Guvernare, Parlamentul ne susține pe noi, ca șI Guvern, cine nu înțelege va trebui să îșI caute un alt loc de muncă. Complexul Energetic face parte din această strategie, este în plan de reorganizare, în momentul în care planul se aplică de a intra pe zonă de productivitate șI competitivitate maximă este evident că vor intra în normal și cu datoriile”, a spus la Mintia, prim-ministrul României, Mihai Tudose.

Premierul nu mai vrea să trimită elicoptere în Valea Jiului pentru a transporta victimele accidentelor miniere la București. Numai că de vreo 30 de ani nu s-a realizat nicio investiție majoră în subteranul Văii Jiului.

“Am vorbit și de siguranță. Nu vrem ca din două în două săptămâni să trimitem elicoptere pe Valea Jiului să mai scoată câte un om și să îl aducem la spitale la București și nici aici (Mintia –n.r.) să mai avem incidente. Face parte din strategia generală”, a mai spus prim-ministrul.

Tot despre securitate națională a vorbit și Liviu Dragnea, președintele PSD.

“Abordarea noastră nu este contabilă, este o abordare de securitate națională în domeniul energetic, asta înseamnă strategia de investiții șI dezvoltare a acestui complex”.

[slideshow_deploy id=’13837′]