Întâlnire cu administrația CEH

Sindicaliștii vor avea o întrevedere cu administrația Complexului Energetic Hunedoara. Urmează ca zilele viitoare să fie emise preavizele de concediere pentru cei peste 400 de angajați ai societății. Vor pleca specialiști și înlocuirea lor este dificilă, CEH nemaiavând personal calificat, astfel sindicaliștii ridică această problemă.

“Urmează ca luni să avem o întâlnire cu conducerea Complexului pentru a analiza situația aprovizionării cu materiale și piese de schimb necesare desfășurării activității în condiții normale a activității pe parte minieră și o analiză de personal având în vedere viitoarele concedierie colective care vor genera o serie de probleme în ceea ce privește asigurarea necesarului de resursă umană pe anumite segmente extrem de sensibile, cum ar fi: partea de SSM, partea electromecanică, electricieni, lăcătuși, precum și problemele de pe partea minieră, atât la nivelul muncitorilor, cât și la nivelul personalului de conducere, maiștri, CFL, ingineri șef, șefi de sectoare, adjunct șef sector”,  a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Nici cei 200 de stâlpi achiziționați de Complexul Energetic Hunedoara, după accidentul de la Mina Lupeni, nu sunt suficienți. În acest sens, sindicaliștii cer o întrevedere cu conducerea Complexului Energetic Hunedoara.

“S-au adus 100 de stâlpi de 2500 și 100 de stâlpi de 3100, când necesarul este mult mai mare, s-a adus și susținere, grinzi GSA 570 și 1250, dar insuficiente, sunt probleme legate de piesele de schimb pentru transportoarele cu racletă, cât și cele cu bandă, lipsa covoarelor de bandă. Toate sunt insuficiente și deficitare”,  a mai spus sursa citată.

În urmă cu câteva săptămâni, oficialii CEH declarau că nu mai sunt producători de echipamente miniere, astfel că cele necesare pentru desfășurarea activității în subteran sunt greu de procurat.

[slideshow_deploy id=’13837′]