7 plante care te apară de rele. Ține-le mereu la tine în casă!

Plantele pe care le avem în casă pot avea o sumedenie de întrebuințări. Pe lângă faptul că purifică aerul, ne parfumează locuința și dau viață oricărui spațiu, există plante care țin la distanță duhurile rele și pe care ar trebui să le păstrăm cu mare grijă.

 

7 plante care te apară de rele

Credința populară vorbește despre foarte multe plante, care au adevărate puteri magice. Uite ce plante ar trebui să ai în locuință, dacă îți dorești să atragi doar lucruri bune asupra ta.

1. Pelinul

Pelinul este cunoscut pentru proprietățile sale curative, el reușind să lupte împotriva bolilor. Pe lângă acest beneficiu, tradiția populară spune că această plantă ține demonii la distanță, acesta fiind motivul pentru care bătrânii o păstrau mereu la icoane.

2. Leușteanul

Probabil că până acum foloseai leușeanul doar în bucătărie, fără să știi că acesta te poate ajuta și din punct de vedere spiritual. Bunicii noștri foloseau leușteanul pentru a se proteja de forțele răului, dar și pentru a avea noroc în dragoste. În trecut, femeile care întâmpinau greutăți în conceperea unui copil își prindeau frunze de leuștean în jurul brâului, iar imediat după erau înzestrate cu un copil.

3. Oregano

O altă plantă cu puteri magice este oregano. Această plantă reușește să calmeze organismul și aduce liniștea și fericirea în căminul celor ce o păstrează în ghiveci.

4. Ardei iute

Poate că te-ai întrebat de multe ori de ce oamenii de la țară păstrează coronițe confecționate din ardei iuți. Ei bine, se spune că puse la ferestre și la uși, acestea împiedică duhurile rele să pătrundă în locuință.

5. Usturoiul

Usturoiul este recunoscut pentru puterile sale magice încă din cele mai vechi timpuri. Având un miros foarte puternic și persistent, acesta ține la distanță strigoii și toate forțele răului. În noaptea de Sfântul Andrei, oamenii obișnuiesc să ungă geamurile și ușile cu usturoi, astfel fiind protejați de rele pe tot parcursul anului.

6. Macul

Păstrate în casă, semințele de mac aduc înțelegere în familile. Acestea au puterea de a îndepărta farmecele și blestemele și ajută cuplurile să își consolideze relația.

7. Sunătoarea

Sunătoarea este planta care te ajută să ai o sănătate de fier, dar care are efect și asupra sufletului tău. Păstrată sub așternut, aceasta aduce liniștea sufletească și îi ajută pe cei deprimați să vadă din nou partea plină a paharului.

Urmărește materialul video pentru a vedea cele 7 plante care te apară de rele.

avantaje.ro

[slideshow_deploy id=’27028′]