Toate pârtiile din Straja sunt acoperite de instalații de transport

Un nou telescaun va fi inaugurat mâine în stațiunea Straja, din Valea Jiului, instalația de transport pe cablu urmând să asigure legătura între cabana veche și Vârful Mutu (1.737 m), ceea ce va permite schiorilor să poată folosi trei dintre cele mai bune pârtii din zonă: Lupului, Canal și Mutu.

 

Investiția a fost realizată cu fonduri private de către principalul investitor din stațiune, Emil Părău, iar noul telescaun, împreună cu telescaunul 1, telescaunul de pe Vârful Straja și telegondola, vor acoperii toate pârtiile. Astfel, cei care aveau probleme de urcare cu teleschiurile vor putea ajunge la pârtii mai ușor.

Părău a investit în instalaţiile de transport pe cablu şi în sezonul trecut, când a fost dat în folosinţă telescaunul 1, pe pârtia Constantinescu.

Punerea în funcțiune a noii instalaţii va permite schiorilor să se bucure de toți cei 25 de kilometri de pârtii care pot fi folosiți în domeniul schiabil al stațiunii Straja. În plus, pârtia Canal se va putea deschide mai mult pentru snowboarderi, care au la dispoziție și porțiuni speciale pentru acrobație.

„Va fi un rai pentru snowboarderi. Vor avea un acces ușor la pârtie și se evită aglomerația de pe pârtia Constantinescu”, a explicat Emil Părău. Pe de altă parte, în staţiunea din vestul Văii Jiului este zăpadă suficientă pentru iubitorii schiului, iar cabanierii spun că mai sunt câteva locuri de cazare libere pentru vacanţa de sărbători. Mâine, când va fi pornit noul telescaun, toate instalațiile deținute de Părău vor funcționa, iar turiștii vor putea merge gratis cu noua instalație în ziua inaugurării.

[slideshow_deploy id=’13835′]