Patronul unui gater a fost amendat de polițiști

Acesta a rămas fără lemn de câteva mii de lei și s-a ales și cu o amendă de alte 6 mii de lei, în urma unei razii a polițiștilor din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice.

Un șofer al său a fost prins pe raza municipiului  Lupeni cu o cantitate mai mare de lemn decât cea înscrisă în acte. „A fost depistat un bărbat de 36 de ani, care conducea un camion cu care transporta 21,5016 mc lemn foc din specia fag paletizat, din care 6,501 mc lemn foc dde fag paletizat era în plus față de volumul de 15,00 mc lemn foc, înscris în avizul de însoțire pe care l-a prezentat la momentul controlului. Deoarece legislația în vigoare pentru astfel de fapte sancționează operatorul economic emitent al avizului de însoțire, reprezentantul societăţii comerciale emitente, din oraşul Uricani,  fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 de lei.

Totodată, poliţiştii au luat măsura complementară de confiscare a volumului de 6,501 mc lemn foc din specia fag paletizat, care nu îndeplinea condiţiile legale privind transportul” a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Polițiștii au efectuat o acțiune privind modul de gestionare, comercializare și transport a materialului lemnos și a Pomilor de Crăciun, de către diferite persoane fizice și juridice de pe raza orașelor Călan, Hațeg, precum și a unor localități din zona Văii Jiului.

[slideshow_deploy id=’20328′]