Cantitate impresionantă de ţigări de contrabandă şi materiale pirotehnice ridicată de poliţiştii hunedoreni, în urma unor percheziţii domiciliare ce au avut loc astăzi, pe raza judeţelor Hunedoara şi Arad

 În data de 21.12.2017, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Hunedoara, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Brad şi a luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale, au efectuat 8 percheziţii domiciliare, pe raza unor localități din judeţele Hunedoara şi Arad, în cadrul unui dosar penal vizând comiterea unor infracţiuni de contrabandă.

În urma activităţilor întreprinse, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării, de la domiciliile a doi bărbaţi, în vârstă de 46 şi 47 de ani, 9.500 de pachete de ţigări de diferite mărci, ce nu aveau aplicat timbrul fiscal prevăzut de legislaţia în vigoare.

Poliţiştii au stabilit că țigaretele, provenind din spaţiul extra-comunitar,  erau comercializate pe piaţa neagră, pe raza localităţilor Brad, Vaţa de Jos şi Hălmagiu.

Totodată, în urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării şi 360 de cutii de materiale pirotehnice (deţinute ilegal), ce urmau a fi comercializate în perioada următoare, fără respectarea dispoziţiilor legale în vigoare privind deţinerea, transportul şi comercializarea acestui gen de produse.

Cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul Poliţiei pentru audieri şi luarea măsurilor legale, cercetările continuând în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad.

Alte date privind acest caz vor rămâne confidențiale, având în vedere continuarea și posibilitatea extinderii cercetărilor.

[slideshow_deploy id=’36590′]