Dosarul cărbunarilor, zece suspecți duși la mandat

Polițiștii au reținut pentru 24 de ore zece persoane care făceau parte din gruparea ce se ocupa cu furtul și comerțul ilicit cu huilă.
Anchetatorii au ridicat 150 de tone de cărbune și 18.000 de lei, în urma a 15 percheziții efectuate ieri, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, în județul Hunedoara, la persoane care ar fi sustras cărbune, din trenuri care aprovizionau Termocentrala Mintia.
„La data de 18 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Regional de Poliție Transporturi Timişoara, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 15 percheziții domiciliare, în județul Hunedoara.
La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, precum și jandarmi.
Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal care are ca obiect infracţiuni de furt de minereu de cărbune. 12 persoane sunt cercetate sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat.
În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 150 de tone de minereu de cărbune și 18.000 de lei.
De asemenea, în urma administrării probatoriului, faţă de 9 persoane, cu vârste cuprinse între 27 şi 63 de ani, din municipiul Petroşani şi față de o persoană, în vârstă de 31 de ani, din comuna Baru, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă”, se arată într-un comunicat al IGPR.
[slideshow_deploy id=’36591′]


« (Știre anterioară)