Jandarmul din „echipa de zece” a Jandarmeriei Române

Militarul face parte din echipa Jandarmeriei Române care și-a stabilit un obiectiv îndrăzneț, respectiv de a atinge cele mai înalte zece vârfuri montane din țară. Cristian Cernăianu, jandarm montan în cadrul Postului Parâng, ajunge și în locurile natale, în plan fiind ascensiunea Vârfului Parângul Mare.

 
Misiunea jandarmilor montani este dedicată Centenarului Marii Uniri și sunt vizate toate vârfurile muntoase de peste 2500 de metri. Acțiunea derulată sub titulatura „O echipă. Un steag. Un ideal” face parte dintr-un proiect mult mai amplu. Grație jandarmilor montani, în anul Centenarului, fiecare vârf montan din Carpați, mai mare de 2500 metri, va avea arborat drapelul României.
Cristian Cernăianu este unul din temerarii care, de 1 decembrie, pe viscol şi la -25 de grade Celsius, alături de colegii lui din Postul de Jandarmi Montani Parâng, au arborat drapelul ţării pe Vf. Parângul Mare. Militarul a intrat în rândurile jandarmilor hunedoreni în anul 2003. Încă de la începutul carierei şi-a desfăşurat activitatea în cadrul structurilor montane ale Jandarmeriei, iar de când a fost înfiinţată subunitate din Parâng, este un membru de bază al echipei din masiv. A participat la numeroase acţiuni de salvare, fiind unul dintre cei mai experimentaţi jandarmi montani, iar anul acesta a fost recompensat de inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel dr. Mircea Olaru, cu Emblema de Merit „Acţiuni Umanitare” clasa a II-a pentru merite deosebite pe timpul participării la intervenţii în situaţii de urgenţă.
[slideshow_deploy id=’19661′]