Guvernul României și Comisia Europeană, parteneri într-un program-pilot pentru susținerea Văii Jiului

Întâlnirea de ieri dintre noul Prim Ministru al Guvernului României, Viorica Dăncilă și comisarul european pentru Dezvoltare, Corina Crețu a avut pe agenda discuțiilor și un capitol distinct care vizează elaborarea și implementarea unui priuect-pilot pentru susținerea regiunilor miniere, proiect în care este cuprinsă și Valea Jiului.

Viorica Dăncilă i-a mulţumit Corinei Creţu pentru angajamentul luat privind susţinerea regiunilor miniere, menţionând că pentru autorităţile române este „o prioritate” ca Valea Jiului să fie inclusă în acest program.

„Vă mulţumesc pentru informarea şi angajamentul şi susţinerea dumneavoastră legată de platforma pentru regiunile miniere şi este adevărat, pentru noi, Valea Jiului este o prioritate pentru a o încadra în acest program-pilot. Vom coopera şi pe viitor legat de acest lucru”, i-a transmis premierul Viorica Dăncilă comisarului european.

Ideea dezvoltării unui proiect de acest tip, prin care regiunile miniere afectate de dezindustrializare, cu consecințe extrem de grave în plan social și economic, care ar putea beneficia de programe europene dedicate pentru revitalizare  apărut după ce, la mijlocul anului trecut, mai mulț primari ai Văii Jiului, a avut la Bruxelles, o întâlnire cu comisarul european Corina Crețu și mai mulți eurodeputați.

[slideshow_deploy id=’20328′]