Cercetat sub control judiciar

Polițiștii din Petroșani l-au reținut pentru 24 de ore pe șoferul care a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, a condus fără drept și a avariat mai multe mașini.

Tânărul a fost dus la audieri, ieri, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani a decis să nu ceară arestarea preventivă a tânărului. Totuși, nu-l lasă cu libertate deplină, astfel că va fi cercetat penal sub măsura controlului judiciar. Individul este Măturar Codruț Norocel, un tânăr din Petroșani care a stat în pușcărie pentru că a ucis, în 2014, doi pietoni cu bolidul său. Luni a comis-o din nou și a încercat să scape de polițiști fugind.

„Poliţiştii Biroului Rutier Petroşani, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Lunca, din Petroşani, au observat că un autoturism (care se deplasa din direcţia E.M. Livezeni spre cartierul Colonie), la vederea echipajului de poliţie, a întors brusc şi a demarat în trombă. Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului suspect, folosind semnalele acustice şi luminoase din dotare. Conducătorul autoturismului în cauză a refuzat să oprească la semnalele efectuate de poliţişti şi şi-a continuat deplasarea, a derapat și a intrat în coliziune laterală cu trei autoturisme staționate pe acostamentul din partea stângă a direcției sale de deplasare”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

După ce a tamponat mașinile, individul a continuat deplasarea până în zona E.M. Livezeni, unde a oprit şi a sărit gardul societăţii miniere. Polițiștii l-au prins pe tânăr în incinta E.M. Livezeni, ascuns după scara unui imobil. ”În urma verificărilor în baza de date, poliţiştii au stabilit că respectivul avea permisul de conducere anulat”, a mai declarat sursa citată. Măturar Codruț Norocel a fost închis în urma condamnării primite pentru uciderea a doi pietoni, în aprilie 2014. Oamenii se angajaseră în traversarea străzii pe o trecere de pietoni și au fost spulberați de tânărul care conducea un bolid de lux. Nu și-a recunoscut vina și pe lângă închisoare i-a fost suspendat și dreptul de a conduce o mașină timp de trei ani, interdicție care expiră în primăvara acestui an. Acum riscă să ajungă iarăși după gratii dacă va fi găsit vinovat.

[slideshow_deploy id=’36591′]