Traficanți de țigări reținuți de polițiști

Nu mai puțin de 12 percheziții au fost derulate de polițiști la contrabadiștii de țigări, iar cinci persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

„La data de 14 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, au efectuat 12 percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal privind comiterea infracţiunii de contrabandă.
Percheziţiile au avut loc la locuinţele unor persoane din municipiile Hunedoara şi Timişoara.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate peste 155.000 de ţigări de diferite mărci, care nu aveau aplicat timbrul fiscal prevăzut de legislaţia în vigoare.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 80.000 de lei”, arată anchetatorii.
Din cercetări a reieşit că persoanele implicate ar fi dobândit ţigarete din spaţiul extra-comunitar, pe care le-ar fi comercializat pe piaţa neagră, în perioada decembrie 2017 – februarie 2018, în localităţile Hunedoara şi Timişoara.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, precum şi al luptătorilor de la serviciile pentru acţiuni speciale din Hunedoara şi Timiş.
[slideshow_deploy id=’20328′]