Încă se lucrează la dosarul braconierilor

Suspectul, un bărbat din județul Timiș, este cercetat de procurori pentru tentativă de omor, braconaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Incidentul extrem de grav a avut loc la mijlocul anului trecut, iar polițistul hunedorean a fost lovit de glonț în picior.

Dosarul instrumentat de procurorii hunedoreni este unul complex și sunt cercetați penal cel puțin 12 suspecți, majoritatea pentru mai multe infracțiuni. Potrivit unor surse de încredere, unul dintre braconieri ar fi folosit armamentul împotriva agentului de poliție, acesta fiind cercetat pentru tentativă de omor, braconaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Incidentul în urma căruia polițiștul Roman Murar a fost rănit cu o armă de foc de un braconier a avut loc în august 2017, iar la scurt timp a fost prins și cel suspectat că a apăsat pe trăgaci. Pentru prinderea lui au fost efectuate mai multe descinderi în localități din județele Hunedoara și Timiș, iar 12 suspecți au fost duși în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Agentul de poliție se afla într-o misiune de combatere a braconajului și l-a surprins pe braconier în timp ce-și încărca arma, l-a somat, dar individul a luat-o la fugă. După ce a realizat că agentul este pe urmele sale s-a întors și a tras cu arma în omul legii. Polițistul a fost rănit de câteva alice la un picior și a ajuns la spital. Pe de altă parte, în urma descinderii, polițiști hunedoreni au ridicat mai multe arme și muniție deținute legal şi ilegal. Au mai descoperit o armă de vânătoare confecţionată artizanal și trofee vânătorești

[slideshow_deploy id=’27028′]



(Următoarea știre) »