Păcălită cu 10 mii de lei

Trei persoane din Valea Jiului au fost apelate de același escroc, în weekendul trecut, iar una dintre ele a căzut în plasa individului și i-a dat toți banii din casă.
„O petroșeneancă în vârstă de 62 de ani cu privire la faptul că, în data de 03.03.2018, jurul orei 15.30, a fost apelată de o persoană necunoscută, pe numărul de telefon fix. Apelantul i-a spus femeii că fratele acesteia ar fi fost implicat într-un accident rutier şi este la spital, urmând a fi operat și are nevoie de o sumă de bani. Femeia i-a comunicat apelantului că nu are bani lichizi în casă, însă a specificat că are o anumită sumă de bani într-un cont bancar, moment în care  discuția telefonică s-a încheiat”, spun anchetatorii. Femeia și-a sunat fratele și a aflat de la acesta că a avut de-a face cu niște escroci. O altă pensionară de 81 de ani, din Petroșani, a fost la fel de vigilență și înainte de a da bani escrocilor, și-a sunat fiul, cel care ar fi suferit un accident și ar fi avut nevoie de bani de operație.
„Nora femeii a sesizat poliţiştii, care efectuează cercetări suba aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de înșelăciune”, precizează Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Escrocii au reușit totuși să facă o victimă, o petroșăneancă de 66 de ani. Aceasta i-a dat unui tânăr necunoscut 10.000 de lei, după ce a fost apelată de escroc, care i-a spus că fiica sa ar fi fost rănită într-un accident rutier și are nevoie de o sumă  mare de bani, pentru a fi operată. Şi în acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal şi efectuează cercetări pentru înșelăciune.
[slideshow_deploy id=’24093′]


(Următoarea știre) »