Autorul jafului de la cazino- închisoare cu suspendare

Individul mai are pe rolul instanțelor de judecată un dosar de tâlhărie calificată, iar pedeapsa cu suspendare a primit-o pentru cele două tentative de jaf din Oradea. 

Judecătoria Oradea l-a condamnat pe tânărul de 22 de ani din Aninoasa, Minea Daniel, la 1 an şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată în formă continuată. Instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale pe un termen de 3 ani, dar și frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Hunedoara. Minea a încercat să jefuiască două săli de jocuri de noroc din Oradea folosindu-se de un pistol de airsoft. Angajatele celor două unități nu s-au pierdut cu firea și au acționat butonul de panică iar individul a dat bir cu fugiții. A fost prins de polițiști pe o stradă din Oradea iar în urma percheziției corporale s-a descoperit și arma folosită la tentativele de jaf. Pistolul de airsoft avea un încărcător cu bile metalice în loc de plastic. Dacă l-ar fi folosit împotriva angajatelor sălilor de jocuri pe care a vrut să le jefuiască, ar fi putut să le provoace răni. De la mică distanță, bilele de metal sau sticlă pot perfora fără probleme țesuturile și în anumite situații pot fi letale. Sentința instanței de fond nu este definitivă și a fost atacată cu apel de procurori.

Minea Daniel a reușit să jefuiască un cazino din municipiul Petroșani, folosindu-se de un cuțit. A furat circa 30 de mii de lei și în acest caz a avut și un complice. Atât el cât și cel care l-a ajutat să se facă nevăzuți sunt judecați la Petroșani pentru tâlhărie calificată.

[slideshow_deploy id=’24093′][slideshow_deploy id=’24093′]