Traficanți de droguri arestați. ”Marfa” a fost confiscată la Deva

Procurorii DIICOT împreună cu polițiștii au reușit interceptarea a circa cinci kilograme de cannabis în municipiul Deva. Doi traficanți au expediat coletul în țară, acesta fiind ridicat în seara zilei de 22 martie 2018 de la o firmă de curierat din capitala județului. Ancheta este coordonată de DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, iar suspecți sunt doi tineri, Ion Cătălin şi Popa Sergiu Paul, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi consum illicit de droguri de risc şi mare risc şi introducere în ţară de droguri de risc.

”La începutul lunii martie 2018 inculpaţii Ion Cătălin şi Popa Sergiu Paul împreună cu o altă persoană de sex feminin, s-au deplasat în Spania via Germania, ajungând în oraşul Roqueta del Mar în data de 06 martie 2018, toţi trei cazându-se într-un apartament de hotel rezervat anterior de către inculpatul Ion Cătălin.

Scopul celor doi inculpaţi era de a se aproviziona cu cantităţi mari de cannabis pe care să-l introducă în ţară, după care să-l vândă în scopul obţinerii de profit.

Cele trei persoane au stat în Spania până în data de 20 martie 2018, timp în care inculpaţii Ion Cătălin şi Popa Sergiu Paul au achiziţionat o cantitate de aproximativ 5 kilograme de cannabis contra sumei de 6000 de euro, cannabis-ul cumpărat ambalându-l în opt pachete şi pungi autosigilante peste care s-a aplicat un strat de materie vâscoasă probabil vaselină, toate aceste operaţiuni fiind efectuate în scopul de a nu fi descoperite la un eventual control vamal sau de orice altă natură.

Inculpaţii au decis să introducă drogurile în ţară prin intermediul unei firme de curierat rapid, disimulând cantitatea de cannabis într-o cutie de carton având-ul ca expeditor pe inculpatul Ion Cătălin”, arată anchetatorii.

Tribunalul Vrancea a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi, Bucureşti, Brăila, Hunedoara şi Braşov şi cu poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea.

[slideshow_deploy id=’13835′]