Mecanicii- vinovații principali pentru tragedia feroviară de la Merișor

Inspectorii AGIFER au finalizat ancheta în cadrul deraierii de la Merişor, accident produs în urmă cu un an de zile. Două persoane şi-au pierdut viaţa iar pagubele produse au fost extrem de mari.

Investigatorii au stabilit că mecanicii locomotivei se fac vinovaţi de deraierea marfarului. ”În urma investigaţiei desfăşurate comisia de investigare s-a stabilit că accidentul feroviar grav s-a produs ca urmare a unor erori umane, erori favorizate de starea fizică a personalului de locomotivă care era afectată de consumul de băuturi alcoolice în timpul desfăşurării activităţii şi oboseala acumulată în intervalul de timp cuprins între plecarea de la domiciliul şi momentul producerii accidentului, oboseală manifestată, în cazul mecanicului de locomotivă, pe fondul vârstei de 67 de ani”, se arată în raportul AGIFER.

Evenimentul feroviar extrem de grav a avut loc în data de 8 aprilie 2017, în jurul orei ora 14:30 între staţia CFR Băniţa şi halta de mişcare Merişor, pe firul I de circulație. Trenul de marfă aparţinând operatorului de transport SC UNICOM TRANZIT SA, din cauza vitezei mult prea mari, a deraiat. Marfarul a intrat în succesiunea de curbe cu o viteză de 92 de kilometri la oră în condițiile în care limita în acea zonă este de 40 de kilometri la oră. Nu mai puțin de 14 vagoane din compunerea trenului şi a locomotivei de remorcare au sărit de pe șine. În urma producerii acestui accident mecanicul de locomotivă şi mecanicul ajutor au murit pe loc.

[slideshow_deploy id=’20328′]



(Următoarea știre) »